Gulyás Gergely fizetése meghaladja a 3 millió forintot

Gulyás Gergely fizetése meghaladja a 3 millió forintot

Gulyás Gergely, az Orbán-kormány lelkes szócsöve a Kormányinfókon rendszeresen bejelenti milyen sokan veszítik el a koronavírus-járvány miatt a munkájukat, majd felveszi bruttó 3.308.600 forintos fizetését.

Járvány ide vagy oda, a fizetésemelés jár az országgyűlési képviselőknek 

A márciusban esedékes felülvizsgálat után már nincs olyan fideszes csicska képviselő, aki havi egy millió forintnál kevesebbet kapna. Áprilistól kezdve 989.700 forintos alapbér helyett laza 1.103.400 forintot vihetnek majd haza a képviselők. De vannak olyan szerencsések, akik ennél is többet, hiszen ez "csak" az alapbér.

Az állandó bizottsági tagoknál 1 324 080 forint, aki kettőben, vagy a törvényalkotási bizottságban tag, annak több mint 1,5 millió forint szerepel a bérlapján. A frakcióvezetők bruttó keresete 2 206 800 forintra nőtt, helyetteseik 1,87 milliót keresnek.

Gulyás Gergely papagájminiszternek áprilistól bruttó fizetése meghaladja a 3 millió forintot!

Az mfor.hu számításai szerint Gulyás havi 3.308.600 forintért végzi a munkáját, ebből családi kedvezmények nélkül minimum 2.199.824 forintot vihet haza. Így havi 225 838 forinttal több pénzből gazdálkodhat már áprilisban. Ugyanennyit vihet haza Szijjártó Péter, Rogán Antal, Nagy István is. De nem kell aggódnia Kövér Lászlónak sem, hiszen fizetése 2 millió forintra emelkedik. 

Más országokban ezzel ellentétes intézkedéseket jelentettek be

A bolgár képviselők és kormánytagok például a járvány idejére lemondtak a teljes fizetésükről. A szlovén kormány megduplázta az egészségügyi dolgozók bérét és felajánlotta fizetésének 30 százalékát, az albán miniszterek keresetét pedig lefelezték a veszélyhelyzet idejére.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

Egész nyáron zárva maradnak a nyugdíjas klubok a Hegyvidéken

Pokorni Zoltánék 2020. augusztus 31-ig meghosszabbították az idős személyek számára nappali ellátást nyújtó intézmények zárva tartását.

  • 2020.07.07

10000 gyerek nyári táborozását támogatja a Fővárosi Önkormányzat

Ezzel próbálunk segíteni a járványhelyzet és a kijárási korlátozások, iskola- illetve óvoda bezárások miatt szabadsághiánnyal küzdő szülőknek - írta közösségi oldalán Karácsony Gergely baloldali főpolgármester.

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.